ПУТИН СЕ ПОДГОТВУВА ЗА ПУЧ? Опсада на Москва: Објавен ТАЕН документ, се спомнуваат луѓе со ХИПНОТИЧНИ способности

Лицата вооружени со воена опрема, кои наводно биле видени во Москва на 26 октомври, не биле, како што мислеле некои жители на руската престолнина, терористи, туку членови на Федералната служба за безбедност (ФСО).

ФСО набргу потоа објави дека тие наводно организирале „тактички вежби за неутрализирање на терористичките закани за заштита на клучните државни служби“ во Москва тој ден.

Google search engine

Рускиот информативен портал „Инсајдер“ пишува дека овие вежби се само дел од сеопфатните специјални мерки што ќе ги преземе ФСО во случај на воведување вонредна или воена состојба.

Инсајдер, наводно, видел и таен документ насловен „План за морално-психолошка поддршка на мировната транзиција на ФСО на Дирекцијата за операции“, кој е поделен на четири дела, односно четири фази.

За време на транзицијата од мирно време во воено време, се очекува Дирекцијата за операции да се подготви за обезбедување морална и психолошка помош на членовите на Федералната служба за безбедност на Руската Федерација (ФСБ) и да состави извештај за моралната и психолошката состојба на персоналот. . Во втората фаза, администрацијата ќе интервјуира поединечни службеници и ќе ги информира другите функционери на ФСО за политичко-воената ситуација во Русија и во светот. Покрај тоа, планирано е да се организираат посети на Куќата на славните на ФСО во Кремљ и Казанската катедрала во Москва.

Во третата фаза, на неделна основа, тие ќе спроведуваат социо-државна обука во траење од минимум 60 минути и ќе објаснат што прави ФСО. Можно е Управата да биде задолжена и за евакуација на членовите на семејствата на членовите на гардата на Кремљ. Во четвртата фаза, од Управата ќе биде побарано да им ги објасни на сите релевантни службеници руските закони во врска со воените злосторства и да спречи создавање конфузија и паника меѓу војниците и нивните семејства.

Во споменатиот таен документ се наведува дека е можно некои луѓе кои ќе го бранат Кремљ да имаат депресија и меланхолија и нема да бидат сигурни дали нивните претпоставени постапуваат правилно. Се наведува дека е можно да се плашат и вознемирени. На ваквите чувства треба да се одговори со „контра сугестија“, „замена на предмети“ и интервјуа со млади луѓе, за да се зголеми нивната самодоверба. Младите луѓе се особено подложни на невропсихолошка нестабилност. ФСО кои се политички најпаметните ќе се грижат за најмалку квалификуваните.

Медиумите се вели дека се најголемата закана. Се наведува дека агенти на странски разузнавачки служби би можеле да стапат во контакт со водачи на општествени движења, невладини, верски и псевдорелигиозни организации и роднини на ФСО.

Посебно се истакнуваат поединците кои се способни „психолошки да влијаат на персоналот“ и кои поседуваат „хипнотичка способност“. Но, не се наведува кои би биле овие луѓе и како би можеле да ги хипнотизираат и психички да ги ослабат обучените чувари на Кремљ.

Во првата фаза ги наведуваат мерките што ќе се спроведат пред прогласувањето на воена состојба, во втората фаза се споменуваат мерките што ќе бидат на сила во периодот на „зголемена“ воена подготвеност, третата фаза се однесува подготовките за прогласување „воена закана“, а четврта во случај да прогласи воена состојба која ќе бара „целосна воена готовност“.

Инсајдер наведува дека Дирекцијата за операции на ФСО е задолжена за заштита на Кремљ и највисоките владини функционери, но дека извршува и контраразузнавачки задачи за ФСО.

Меѓу овие напади се спомнуваат и психо-корективните игри кои се наменети за наводно намалување на стравот и зголемување на вниманието кај децата од предучилишна возраст. Детските психолози го прават тоа користејќи кукли од човечки или животни. ФСО, во споменатиот документ, наводно не прецизирале како тие методи ќе се користат против нив.

Руските таблоиди пишуваа и за т.н генератор на психоза или креатор на темна материја. Наводно го развила американската Централна разузнавачка агенција (ЦИА). Многу љубители на теориите на заговор ги користеа тие таблоиди за да ја шират својата пропаганда. Во планот се споменува и дека Кремљ, наводно, може да биде нападнат со генератори на звук со ниска фреквенција, но не е објаснето како овие уреди ќе бидат внесени во Кремљ.

За спроведување на споменатиот наводен таен план е задолжен заменик-шефот на ФСО, Александар Комов, а неговата најнова верзија ја подготви искусниот Решит Бухарин, член на Кадровската служба на ФСО. Инсајдер наведува дека Бухарин важи за голем интелектуалец, а има објавено и неколку научни трудови за заштита на високи владини функционери.

Во јавноста малку се знае за Комов. Колегите тајно го нарекуваат „астроном“ затоа што сака да присуствува на научни семинари и дискусии за истражување на вселената. Наводно, Комов води група независни советници, вклучувајќи астролози, експерти за црна магија и експерти за натприродно.

Некои од нив наводно биле советници на шефот за безбедност на рускиот претседател Борис Елцин, Александар Коржаков и неговиот наследник Евгениј Муров.

Комов редовно им кажува на своите подредени за наводните подли планови на западното разузнавање. Во исто време, неговиот син Никита летува во Монако, а често поминува време во Германија, Италија и Франција. Последните тројца се членки на Организацијата на Северноатлантскиот договор, организација која Русија ја смета за непријател.