Прогласени се најубавите народи во Европа – Ќе се изненадите кој сè е поубав од нас

Картата објавена на „Редит“ ги открила резултатите од европската анкета, каде испитаниците гласале за тоа од која земја луѓето им се најпривлечни.

Според анкетата, доминираат Швеѓаните, иако станува збор за мал примерок – па тешко е да се претпостави колку е веродостоен. После Швеѓаните, добро котираат и Французите, Шпанците и Норвежаните.

Google search engine

На листата ги нема Македонците.

Според оваа мапа, убави народи од регионот се Хрватите, со 25 бодови, што е повеќе од Словенците кои имаат 9 бодови, жителите на БиХ со 4 бодови и Црногорците со 9 бодови. Романците имаат 37 и Унгарците 30 бодови.