Познатиот руски научник ја откри тајната: Тој кажа кои луѓе не можат да се заразат од коронавирус

Коронавирусот е многу чувствителен на статусот на човечки интерферон и луѓето со големи количини на интерферон во телото може да не се заразат од инфекцијата, објави ТАСС.

Агенцијата го цитираше Александар Гинзбург, директор на Институтот Гамалеа. Интерферонот е составен од антивирусни протеински молекули.

Google search engine

Според научниците, за превенција на Ковид-19, не е корисен самиот интерферон, туку неговиот поттикнувач, бидејќи самиот интерферон е лесно се распаѓа и е токсичен.

Ова е многу моќен препарат кој делува локално. Ако се воведе, косата почнува да паѓа, како во хемотерапијата. И мора да се воведе индуктор за интерферон. Тоа се постигнува со лековите кагоцел и полиоксидониум. Јас лично ги земам 2 -3 пати годишно, објасни научникот.

Гинзбург забележа дека ако на почетокот на пандемијата Русите земале индуктори на интерферон, тогаш инциденцата може да биде помала за 20-30 проценти.

Тој исто така рече дека вакцината не е ефикасна кај луѓето кои страдаат од алкохолизам и зависност од дрога и кај оние кои земаат цитостатици.