Познатиот диџеј сака да живее вечно – планира да го замрзне своето тело

Популарниот диџеј, Стив Аоки сака да живее вечно и мисли дека го пронашол начинот како да го оствари тоа.

“Постои потенцијал доколку мојот мозок достигне температура, тоа да биде технички слично на тоа како да сум бил мртов три минути”, открил 43 – годишниот Ајоки во интервју со Грем Бенсинџер во емисијата In Depth With Graham Bensinger.

Google search engine

Со други зборови, неговата идеја е да го замрзне телото, па повторно да го врати во живот.

После смртта на својот татко, Роки Аоки, кој починал во 2008 година од рак на црниот дроб, Стив се борел со тешки мисли.

“Мојот мозок не можеше да верува дека тој навистина ќе умре”, признал Стив.