Постојат само две причини поради кои мажите сакаат брак – еве кои се тие

Иако владее мислењето дека мажите помалку размислуваат за брак од жените, сепак постојат две сигурни причини кои би ги натерале мажите да размислат за тој чин.

1. Во жената гледаат столб и мајка на своите деца

На мажите им е потребна сигурност, односно доказ дека со вас ќе можат да формираат семејство. Дури кога ќе биде доволно сигурен дека вие сте онаа вистинската, тогаш ќе биде подготвен да го постави големото прашање.

Google search engine

2. Страв од губење на саканата личност

Мажот потајно стравува дека нема да биде доволно успешен во задоволувањето на потребите на својата партнерка, па со чинот на брак претпоставува дека ќе си ја обезбеди љубовта до крајот на животот.