Помислував на самоубиство! Исповед на силуваната глумица: Додека можев му повторував-НЕ! Две години имав панични напади

Актерката Даниела Штајнфелд изјави во Вишото обвинителство во Белград дека актерот Бранислав Лечиќ е мистериозниот моќен човек од филмската индустрија кој ја силувал.

Ме силуваше мојот колега и драг пријател Бранислав Лечиќ, во мај 2012 година. По четири дена игравме претстава. Бев во шок. Сакав веднаш да повикам полиција, но размислував што ќе се случи. Мора да ја разберете таа ситуација. ја започнува својата исповед Даниела и продолжува:

Google search engine

Постојано велев НЕ, колку што можев, додава таа.

Кога случајот со жртвите на Мирослав Алексиќ се појави во јавноста, Бранислав Лечиќ одлучи да биде голем активист против сексуални злосторства. Во моментот кога ги покани поранешните ученици во училиштето на Мика Алексиќ да влезат во неговото училиште за глума, тоа ја препилни чашата. Јас тоа го разбрав дека повеќе не е прашање што ќе ми се случи мене во моментот кога зборувам, туку ова е прашање на мојата општествена одговорност, вели Даниела Штајнфелд.

Актерката тргна за Америка само 40 дена по трауматскиот настан да се обиде да заборави сè. Сепак, таа вели дека започнала да има ментални проблеми – секоја ситница започнала да ја потсетува на тој непријатен настан, престанала да спие, да јаде. Во еден момент, таа дури помисли и на самоубиство.

Лекарите наводно и дијагностицирале посттрауматско растројство на стрес, јасен и мерлив доказ дека ја преживеала траумата.

Бев лекувана од посттрауматско стресно нарушување една или две години. Во тоа време, не можев да функционирам нормално како личност, за да се чувствувам безбедно. Претежно бев затворена. Ако имаше некој што би ме потсетил на него, во која било смисла, јас имав потешкотии со дишењето и можев да добијам напади на паника, вели Даниела.

Да ја посетиме, Даниела за првпат ја откри вистината за силувањето во документарецот Излечи ме, а после тоа призна дека станува збор за моќен човек од српската филмска индустрија, но досега неговиот идентитет не беше познат во јавноста.