Полицијата го брани ДУИ од народот во Мала Речица

Тетово и околината е во хаос отккако демонстрантите ја нападнаа полицијата која го бранеше седиштето на ДУИ. Се почна откако граѓаните   мирно протестираа за  поддршка за починатите кои загинаа при пожарот во модуларната болница во Тетово.
Тие прво се степаа со  полицијата а потоа се упатиле кон седиштето на ДУИ во Мала Речица, но таму им беше забранет пристапот. Незадоволните граѓани почнаа да   фрлаат со јајца и со камења кон општинската зграда и притоа дојде до судир и со припадниците на МВР.
Видео Телевизија 24

в

 

Google search engine