ПОГЛЕДНЕТЕ: Српски „Миг 29“ полетуваат во акција во потрага по непријателски беспилотни летала (ВИДЕО)

Српски „мигови 29“, по наредба на претседателот на Србија и врховен командант Александар Вучиќ, започна операција за пребарување на непријателски беспилотни летала кои беа забележани над Мердар и околината на Рашка, кога ги набљудуваа касарните и позициите на српската војска.

Google search engine

Да потсетиме, според „Новости“, претседателот се решил на ваков чекор по инцидентот што се случи во областа над Мердар и во околината на Рашка, кога непознати беспилотни летала ги набљудуваа касарните и позициите на вооружените сили на Србија.