ПОЧНА ДА ПАЃА ЧУДЕН ДОЖД, ГРАЃАНИТЕ СЕ ИЗНЕНАДЕНИ: Кога виделе што е, им се „превртел“ СТОМАК! Како е можно ова? (ВИДЕО)

Збунетите жители на Пекинг се предупредени да користат чадори откако во главниот град на Кина почна да врне необичен дожд.

Во последните денови на социјалните мрежи стана вирално видео на кое се гледа „дожд од црви“ на улиците на главниот град, со автомобили покриени со нешто што многу личи на лигави црви или бубачки.

Google search engine

Ел Хералдо објави дека жителите на Пекинг биле советувани да ги напуштат своите домови само со чадори.

На снимките од вестите, жителите може да се видат како ја извршуваат својата секојдневна работа со подигнати чадори за да не бидат погодени од она што на прв поглед изгледа како дожд од „црви“.

И додека кинеските власти допрва треба да ја откријат причината за овој чуден феномен, теориите почнаа да се појавуваат на интернет.

Некои сугерираат дека тоа би можело да се цветови од топола, многу популарно дрво во областа што е полно со семиња и, кога цветовите паѓаат, често се мешаат со гасеници.

Друга теорија сугерираше дека црвите почнале да паѓаат откако биле однесени од силни ветрови, теорија поддржана од научното списание Mother Nature Network, кое објаснува дека овој вид на животински инцидент се случува по бура. „Крајот на светот е се поблиску“, вели еден корисник на Твитер.

Во 2011 година сличен феномен се случи и во Шкотска. Наставникот по физичко образование, Дејвид Крајтон, ги водел учениците кога слушнале „туп“, а потоа погледнале нагоре за да видат десетици црви како паѓаат од небото.