Победничката на реалното шоу Парови е вип проститутка?! Девојката од каталогот откри со кого била во Македонија: “Со ауди А8 стигнавме во казино во Гевгелија”!?

Откако српските медиуми дојдоа до наводните пораки преку кои клиентите нарачуваа ВИП проститутки, клопчето почна да се расплетува, а девојките од каталогот кои беа уапсени се разоткриваат една со друга.

Така, според информациите на белградска Републиката добиени од српското МВР, Марија Халас потврдила дека се занимава со проституција, па детално опишала со кои девојки имала оргија во Македонија, како и колку заработила.

Google search engine

Марија тврди дека е “на работа”, односно на пат, таа тргнала со Ружица Вељковиќ, поранешна манекенка и победничка на реалното шоу Парови (2016), Дијана Трипуновиќ, Мартина Рајиќ, Ивана Бирињи и девојка со име Теа.

Како што призна и самата Марија Халас, на 26 март 2022 година Душко Бањац и наместил клиенти на неа и на некои девојки. Потоа, според неа, отишла на патување со Ружица Вељковиќ, Дијана Трипуновиќ, Мартина Рајиќ, Ивана Бириња и девојка по име Теа. Дијана, Мартина и Халас се возеле во нејзиниот автомобил, додека останатите девојки биле со возачот. Возачот се викал Милош и ги возел со Ауди 8. Сите пристигнале во Македонија околу 20 часот во хотелот Казиното …, на границата со Грција – вели извор од МВР за Република и додава дека Марија Халас опиша што ги чекало таму каде стигнале:

-Како што рекла, прво се забавувала со други девојки, играла, пиела, па дури и го изгубила својот клиент само затоа што се опил. Рекла дека требало да му пружи услуга на еден клиент, но тој толку се опил што на крајот не била интимна со никого. Халас тврдеше дека другите девојки Ружица, Дијана, Мартина и Ивана имале клиенти. Тие се вратија во Србија со различен распоред на седење. Исто така, Халас тврдеше дека Бањац нашол клиенти во Македонија за Мартина, Дијана и Ружица, додека клиентот на Ивана и го нашла Ана Марија Кикос.

Како што пишува Република, се чека вештачење на телефонот кое на полицијата ќе и открие многу. Националниот центар за форензика ги заплени запленетите телефони и многу брзо ќе се знае кој комуницирал со макроата и користел услуги на проститутки (девојки од каталогот). Ова вештачење е многу важно бидејќи постои сомневање дека многу познати личности ги користеле услугите и дека сите имиња и презимиња ќе бидат познати по вештачењето, кое вклучува преземени пораки, повици и фотографии што ги размениле. Медиумите, наводно, веќе имаат информации дека многу познати јавни личности биле во комуникација со макроа и проститутки.