ПЛАЧЕЛА И ГИ МОЛЕЛА ЛЕКАРИТЕ ДА НЕ УМРЕ ОД РАК! На Лепа Брена и сопштиле СТРАШНА ДИЈАГНОЗА, итно е оперирана, а од ова најмногу се плашела

Пејачката Лепа Брена не сака да открива приватни проблеми, но откри дека своевремено се соочила со здравствен проблем поради кој морала итно да се оперира. Имено, Брена еднаш призна низ што поминала.

– Во 2010 година имав сериозна операција на циста на јајниците. Докторот Саша Љубиќ ми рече да го направам тој фамозен БРЦА тест, каде што се покажа дека имам мутиран ген и голема шанса и можност да добијам рак на дојка. Мојот тумор маркер беше многу висок и итно отидов на операција за циста на јајниците – изјавила Брена пред неколку години.

Google search engine

Lepa Brena

– Еден или два дена не можев да го повторам мојот телефонски број, бидејќи бев многу шокиран. Имав таков страв да не ги однесам моите деца на пат, дека може да се случи се. Ужасни слики ми блеснаа низ мислите. Сепак, подобро е навреме да прифатиме некои тешки факти и да знаеш да се бориш со нив и да не бегаш од проблеми – рекла Брена, која во тој момент подготвувала два концерта за сласт, но сето тоа го премолчувала за да не се вознемири. луѓе кои работеле со неа.

Сепак, сето она што ја мачеше го сподели со пријателите и семејството, а болеста на Лепа Брена ги вознемири сите.

– Таа плачеше секој ден. Го молела докторот Љубиќ да ја спаси, рекла дека не сака да умре од рак… Низ главата и поминувале најмрачните мисли. Ја тешевме колку што можевме – открила пријателката на Брена.

– Жените треба да знаат, а јас тогаш го научив, дека кога БРЦА тестот е позитивен, повеќе не смеете да користите никакви хормонски препарати. Почнав да живеам по сите тие правила што ми ги наредија лекарите. Сето ова сега го кажувам токму затоа што со оваа порака сакам да ја подигнам свеста на жените дека треба да направат тест, бидејќи веднаш знаете дали имате можност да заболите од рак или не. На овој начин можете да си го спасите животот и здравјето, бидејќи многу жени заболуваат од рак на грлото на матката, јајниците или дојката, без воопшто да знаат од каде потекнува – изјави Брена која на овој начин им испрати многу важна порака на жените.