Патент на „Samsung“ за троен екран

„Samsung“ неодамна поднесе барање за патент до Светската организација за интелектуална сопственост, кое официјално беше објавено во јавноста пред неколку дена.

Од овој патент се гледа дека „Samsung“ се обидува да направи телефон со екран на преклопување со две шарки.

Google search engine

Според информациите за патентите, телефонот со преклопен екран користи цик-цак дизајн со двојно преклопување, што значи дека можете да добиете екран со големина на таблет во целосно раширена состојба, прикажувајќи поефикасно искуство со видео и игри и подобрена ефикасност за деловните корисници. И кога е целосно склопен, овој телефон не се разликува од обичните телефони освен што е подебел.

За разлика од повеќето телефони со преклопен екран денес кои избираат да користат страничен скенер за отпечатоци, овој телефон со преклопен екран користи сензор за отпечатоци под екранот, според „Lets Go Digital“.

Во исто време, на овој телефон со екран што се преклопува, сличен по големина на таблет кога се расклопува, може да се додадат надворешни периферни уреди како тастатура и глушец/микрофон, а покрај „USB-C“ портот додаден „HDMI“ видео излез, аудио конектор и слот за SD картичка.

- АУДИО РЕКЛАМА -