Пановски: Брзото ширење на омикрон ќе доведе до крај на пандемијата во рок од шест месеци

Брзото ширење на омикрон ќе доведе до крај на пандемијата во рок од шест месеци, вели микробиологот д-р Никола Пановски во гостувањето на емисијата „Што не е јасно“.

Според него нема да се појави друг сој што ќе се шири со ваква брзина.

Google search engine

-Многу повеќе луѓе ќе бидат во контакт со него и за 6 месеци омикрон ќе го сврти целиот свет. Не верувам дека повторно ќе има сој кој ќе биде со ваква голема брзина. Исто така сметам дека 99% од пациентите ќе го поминат полесно. Останува енигмата само колку ќе биде вирулентен, вели Пановски.

- АУДИО РЕКЛАМА -