Пандемијата затвори 2 000 британски пабови

Илјадници британски пабови не ја преживеаа пандемијата, според зборовите на угостителското здружение, а на оние кои преживеале ќе им треба финансиска поддршка „со години ако се опорават“.

„Многу пабови повторно ќе се отворат со големи долгови“, изјави за Sky News Дејв Маунтфорд од форумот за британскиот пабови.

Google search engine

Според извештајот, најмалку 2000 пабови трајно ги затвориле вратите.

„Тие зедоа заеми за опоравување, но овој бизнис не се опорави“, рече Маунтфорд. Тој додаде дека е нејасно колкава бројка на луѓе ќе се вратат во пабовите и се прашува дали луѓето се навикнаа да пијат дома.

„Да бидам искрен, тоа е прилично мрачна иднина.

Тие мораа да ја држат вратата затворена со месеци поради постојаниот карантин и претходно воведените регионални мерки.Пивските паркови треба да се отворат во Англија од средината на април.