Паметни телефони кои најмногу зрачат – кој е прв на листата?

„Bundesamt für Strahlenschutz“, германската федерална канцеларија за заштита од радијација, објави листа на паметни телефони кои најмногу зрачат.

Во денешно време сите секојдневно ги користиме мобилните телефони и тие нѝ се на дофат на рака 24 часа на ден.

Google search engine

Кога сме на работа и кога шетаме, телефонот нѝ е во џеб, кога се превезуваме и кога сме дома нѝ е во раце, кога спиеме е на масата до нас итн.

Бидејќи многу често користиме мобилен телефон и тој секогаш нѝ е блиску, прашање е дали истиот штети, а „Infographic Show“ нѝ го носи одговорот според информациите од „Bundesamt für Strahlenschutz“.

Моментално, телефонот кој убедливо најмногу зрачи е „Motorola Edge“.

Некогаш „iPhone“ беше на врвот на листата, но „Apple“ го промени тоа и сега овој телефон не е ни во топ 10.

Погледнете ја целата листа: