Овој пијалок му помага на срцето исто колку и тренингот?

Повремено, почастете се со една чаша црвено вино и зголемете го ефектот на вежбањето…

Канадските научници открија дека ресвератролот – состојката која се наоѓа во црвеното вино, има исто влијание на нашиот организам како еден цел час вежбање.

Google search engine

Водичот на тимот кој го објави истражувањето, Џејсон Дик, вели дека чашата црвено вино ја подобрува нашата физичка способност, влијае на работата на срцето и силата на мускулите на ист начин како што би влијаел и тренингот од еден час.

„Сметам дека ресвератролот може да им помогне на луѓето кои сакаат да вежбаат, но физички од одредени причини се неспособни за тоа“, појаснува Дик.

Значи, освен што црвеното вино е одлично во борбата против деменција и тумор, сега е докажано дека позитивно влијае и на срцето.

Консумирајте 2-3 пати неделно околу 100 мл црвено вино.

- АУДИО РЕКЛАМА -