ОВАА СРПСКА АКТЕРКА СТАНА ПОЗНАТА ВО ФИЛМОВИ ЗА ВОЗРАСНИ: Ја знаете од Жикина династија, а глумеше и во „Еротска страст“

Актерката Ванеса Ојданиќ е една од нашите омилени домашни актерки која секогаш ќе остане запаметена по улогите во „Боље живот“, „Жиканова династија“ и „Семејно богатство“. Таа секогаш глумеше некоја жешка дама, па не е изненадување што нејзината кариера навистина започна во уште пожешки филмови.

Во „Бољи живот“ ја играше секретарката на Маљковиќ, во „Семејно богатство“ ја играше улогата на кандидатка за келнерка, додека во „Жикина династија“ играше девојка од трамвај која е „ловена“ од Жика и Милан.
Весна, која е родена на 3 јули 1958 година, ја започна својата кариера со некои филмови за возрасни, но под различни псевдоними. Нејзината кариера за возрасни беше поврзана со Грција, а публиката тогаш ја знаеше под имињата Ванеса Даниќ, Ванеса Озданиќ или Ванеса Дамингу, додека нејзините најпопуларни еротски филмови беа „Еротска страст“, ​​„Изгубени перверзии“ и „Моите бакнежи“.
Google search engine