Oваа поза во сексот е прогласена за најтешка и најнеудобна

Имено, потврден е дека секс позата „исправенa 69“, дефинитивно е една од најтешките положби кога станува збор за сексот.

„Исправена 69“ е положба како поза 69 само во стоечки став. Во една анкета (во која учествувале 1.000 луѓе од Европа и Америка) таа положба била прогласена како најнапорна и најнеудобна при сексуалниот однос, на второ место се нашол анален секс, и тоа кај околу 43 отсто од мажите и 57 отсто од жените.

Google search engine

Зошто „исправена 69“ е толку напорна поза во сексот?

Мажот којшто стои треба да биде доволно силен за да може да ја крене партнерката, додека пак таа треба да биде исклучително подготвена, одлично да владее со своето тело за оваа поза да има смисла до крај.

Како функционира оваа поза во пракса?

Освен што не е лесно да стоите во оваа положба исто така не е лесно ниту да ја изведете.

Професионалците советуваа моќен партнер кој прво ќе легне на кревет или кауч, потоа ќе ги стави своите нозе на подот. Така може лесно да се поставите во положба 69, жената треба да ги стави своите нозе на вратот од мажот.

Тогаш следи најнапорниот дел – станување. За тоа време жената треба добро да се држи за својот партнер.