Оваа играчка на вашето дете е опасна, погледнете што се има во неа!

Дали вашето дете има омилена играчка за капење? Погледнете што се крие во неа!

Google search engine

Играчките за бања се „составен“ дел од растењето на нашите малечки, особено ако не сакаат да се бањаат.

Со шарени, гумени „пријатели“ кои испуштаат звуци од забава, пливањето станува игра наместо непријатност, но дали знаевте дека овие играчки можат да бидат опасни?

Постојат многу сведоштва за родители на Интернет кои им ги сечеле гумените играчки на нивните деца, и наоѓале одвратности што ги зачудувале!

Познат е и случај на дете кое речиси го изгубило окото кога испрскал течност од гумена патка во лицето, бидејќи во играчката се криеле мувла и опасни бактерии, поради што добил силна инфекција. Мајка од Велика Британија сподели фотографија на социјалните мрежи каде се сечат играчки од гумени бањи, кои редовно се мијат и сушат, но во нив сè уште се развива опасна црна мувла! “Никогаш не сум видел нешто поодвратно. Патките и другите играчки беа полни со мешавина од црна мувла. Ги фрлив веднаш и повеќе нема да ги купам”, напишала оваа мајка која додала дека ги миела играчките, но бидејќи не можат да се исушат внатре. , се идеално место за развој на опасни бактерии и мувла.

Погледнете што се крие во обична гумена патка!