Ова е српскиот специјалец кој ги спаси од снајпер Јоаније и Патријархот

Српските медиуми објавија дека вчера на Цетиње бил подготвен атентат врз митрополитот Јоаникије и Патријархот Порфириј. Атентатот требало да биде извршен со снајпер од приврзаниците на претседателот Мило Ѓукановиќ.

Google search engine

Вистински херој кој ги спаси свештениците е Петар Кнежевиќ, специјалец од Црна Гора.

Тој со чадор се постави пред двајцата великодостојници и ги внесе во манастирот во Цетиње. Пред влезот тој ја премести пушката и се прекрсти.

По устоличувањето тој се сликаше со Митрополитот кој му се заблагодари за сигурноста и безбедноста.