Ова е сопругата на Рамзан Кадиров: Му роди 10 деца, му гледа низ прсти за брачните неверства и сама ќе ја избере неговата следна жена (фото)

Медни Мусаевна Кадирова е мистериозна жена, но не затоа што не сака да биде разоткриена, туку затоа што традицијата налага таа да седи во куќата и да се грижи за децата.

Медни Мусаевна Кадирова е првата и засега единствена сопруга на Рамзан Кадиров, шефот на Чеченија. Медни се запознале со Рамадан кога биле деца – пораснале во исто село, оделе во исто училиште.

Google search engine

По совет на татко му, Кадиров ја избрал Медни за сопруга кога дошло време да се ожени. Медни тогаш имал 17 години, а Рамзан 19. Двојката набрзо го добила своето прво дете, синот, именуван по нивниот дедо Ахмед , кој загинал бранејќи ја својата земја, пишува Стил.

По Ахмед, дојдоа уште девет деца, па Медни и Рамзан сега имаат четири сина и шест ќерки, но посвоија уште две момчиња и на тој начин им дадоа пример на сите во Чеченија дека семејството е приоритет.

Освен што се занимава со децата, Медни лансираше и модна линија за промовирање на традиционалната облека и стил. Жените во Чеченија се облекуваат според строгите исламски правила, покривајќи ја главата и телото, а на лицето ставаат многу малку шминка.

Модната линија “Медни Кадиров” е многу популарна во исламскиот свет, па нејзините модели се изработуваат и во Обединетите Арапски Емирати.

Рамзан изјавил дека неговата сопруга ги почитува строгите правила на облекување, но дека во приватноста на нивната куќа таа се средува и се шминка за својот сопруг.

Бидејќи кај нив е дозволена полигамија, Кадиров има право да има четири легални сопруги, но сепак ja има само Медни. Иако се шпекулираше дека тој неодамна се оженил со друга, осумнаесетгодишната Фатима, која ја запознал за време на ревијата на неговата сопруга Медни, тоа не е точно.

Рамзан неколку пати изјавил дека доколку тоа се случи, тој ќе се ожени со благослов на првата сопруга!

“Сè уште не сум сретнал жена која може да ги надмине доблестите и убавината на мојата сакана Медни”, рече еднаш Кадиров.

Претседателот на Чеченија е многу контроверзна и необична личност, која го привлекува вниманието и на луѓето кои не следат политика.

Роден е на 5 октомври 1976 година, а неговиот татко Ахмад Кадиров бил истакнат политичар.

Сега Кадиров ја доби титулата Херој на Руската Федерација, а доби и Орден за заслуги за татковината и Орден за храброст.

Одбранил дисертација по економија, магистер е во бокс, игра фудбал, а активен е и на Инстаграм.