ОВА Е ОСОМНИЧЕНИОТ ШТО ГО ИЗРЕШЕТА ШАКОВИЌ ВО БУДВА: Распишана е потерница по него

Полициската управа и Вишото државно обвинителство денеска одржаа прес-конференција во врска со убиството на Милиќ Миња Шаковиќ на која беше соопштено дека за неговото убиство е осомничен Лука Пилчевиќ од Белград.

На прес-конференцијата говореа Веско Недовиќ, началник на станицата за криминалистичка полиција на Центарот за безбедност во Будва, Драшко Калиниќ, виш полициски инспектор во Секторот за борба против криминалот и Ана Радовиќ, виш државен обвинител.

Google search engine

Luka Pilčević

Како што изјавија за порталот Дан, осомничени од полицијата се Лука Пилчевиќ и Душко Танасковиќ.

– ЛП од Беогард е осомничен за тешкото убиство на Шаковиќ, а Д.Т. од Крагуевац, се сомнева дека намерно помагал во ова во текот на мај и јуни. ЛП се уште е во бегство, а Д.Т. е уапсен во Хрватска за уште едно кривично дело. Постапката за екстрадиција е во надлежност на Министерството за правда, не можеме да прејудицираме за идни одлуки – рече Радовиќ.

Milić Šaković

Да потсетиме, Миња Шаковиќ беше убиена на 17 јуни во Стариот град во Будва, кога напаѓачот извадил пиштол од чантата и испукал кон него. Полицијата пронашла голем број индиции, а во истрагата се вклучиле и колеги од регионот.

Откако минатата недела во Паг беше убиен Горан Влаовиќ, беше објавено дека во ликвидацијата на Шаковиќ учествувал и Душко Танасковиќ, кој е осомничен за неговото убиство.