ОТКРИЕНО ЗОШТО Е УАПСЕН СИНОТ НА НАСЕР ЌЕЛМЕНДИ: Наследникот на нарко босот паднал во акција “РЕЗ” со уште 6 мажи

Елвис Кељменди, синот на нарко босот Насер Кељменди е уапсен вчера во акцијата на полицијата на БиХ наречена „РЕЗ“, а сега обвинителството на Босна и Херцеговина ги објави причините за апсењето на седуммина мажи на територијата на соседната земја.

Да потсетиме, Елвис е најстариот син на Насер кој, наводно, заедно со браќата Лиридон и Бесник се на списокот на членови на криминални картели од Мексико и Латинска Америка.

Google search engine

Elvis Keljmendi

Како што јави босански Независне, Обвинителството соопшти дека се уапсени седуммина мажи кои се под истрага за кривични дела организиран криминал, во врска со меѓународен шверц и нелегална трговија со големи количества наркотични дроги, како и други кривични дела.

– Според прибраните докази, во случајот во кој е остварена значајна меѓународна соработка, осомничените дејствувале како организирана криминална група, со поделени улоги и задачи, која подолг период шверцувала и продавала големи количини на наркотици на нелегално наркопазар на Сараево и други градови.дрога – јавува босанскиот Независне зборови од Обвинителството на Босна и Херцеговина.

Исто така, како што наведува овој весник, истрагата ги истражува и тековите на пари стекнати со незаконски активности, како и облиците на коруптивни активности на осомничените.