Откриено е што правел Аркан за УДБА: Не можеше да одолее на една СРАМНА работа

„Пред војната, Аркан беше агент на УДБА и личен пријател на Стане Доланк. Стане му даде пиштол со посвета: „Жељко од Стане“. Тој беше професионален убиец, учествуваше во организацијата на убиството на Џурековиќ и на некои други лица. Војната го пронашол како агент на федералната УДБА, началник на сојузната полиција во тоа време бил Ćулафиќ и му дал задача да го компромитира Слободан Милошевиќ што е можно повеќе на големи митинзи. Затоа Аркан дојде со најзапаливи пароли, па ги качи коњите пред Федералното собрание.

Лидерот на радикалите исто така рече дека Српската доброволна гарда требало да и се спротивстави на српската гарда.
Шешељ рече дека Аркан не може да одолее на воениот плен, но дека членовите на неговата гарда имале многу херои во единицата.

Google search engine

Имаше тези на многу компетентни луѓе од полицијата дека Аркан бил вклучен во таканаречените „црни операции“ на југословенската тајна полиција. Европските весници пишуваа многу за тоа, вклучително и некои хрватски медиуми.

Поранешниот мајор на КОС и министер за федерална полиција Стане Доланк ги напиша своите мемоари и им се закани на Србите дека ќе ја открие вистината за неговите пријателства со Жељко Ражнатовиќ и за целата работа што Аркан ја изврши во егзил за државна безбедност. Загребскиот аналитичар Божо Вукушиќ, кој напиша две книги за активностите на југословенската тајна полиција во егзил, тврди дека има докази дека Аркан учествувал во ликвидацијата на Стјепан Џурековиќ.