Освоен е стан, за само 100 денари, на инстант лозот „Доме сладок доме“ на Државна лотарија

Семејство од с.Аравати, Ресен, на инстант лоз купен во Кавадарци „изгреба“ стан во Скопје  

Државна лотарија, со радост ви го претставува семејство Секуловски – првите добитници на стан од најдомаќинскиот инстант лоз Доме, сладок доме“.  

Google search engine

Мирјана и Гоце Секулоски од ресенското село Арвати, за само 100 денари „изгребаа стан во Скопје. Со ова е освоена првата од 5-те премии на инстант лозот „Доме, сладок доме“, во вредност од 2.914.181 денар, колку што изнесува вредноста на добивката – стан со големина од 32,25 м2, со сите вклучени давачки (данок на имот, трошоци за пренос и друго).   

Пред подготовка на обемната документација за предавање на станот, бидејќи во 5-те премии на инстант лозот „Доме, сладок доме“ се содржани и два стана со иста квадратура, но на различен кат, ги поканивме членовите на добитничкото смејство, заедно да ја посетиме среќната зграда и да изберат на кој кат ќе е нивниот иден стан. Во тек на пријатното дружење со водителката Марјана Станојковска и тимот на Државна лотарија, Мирјана и Гоце со двете дечиња (од 6 и 8 години), се запознаа со околинаta и новите соседи на адреса Методија Шаторов Шарло, во населбата Аеродром. Шетајќи низ станот добиен за 100 денари, среќните добитници ја споделија со нас нивната среќна приказна. 

Гоце, со намера да купи вода од продажното место „Браво Нутс“, во Кавадарци, првпат во животот решил да купи инстант лозови. Вели – ги видов, ми се допаднаа и си реков – да купам 5. Го привлекол атрактивниот изглед на инстант лозот „Доме, сладок доме“ и секако 5-те премии, но задоволството да ги изгребе лозовите го оставил за дома и го препуштил на сопругата, дури и не присуствувал на гребењето и забавното откривање на добивките. 

„Не можев да верувам, од 5 инстант лоза, 3 беа со добивка: 100 денари; 3000 денари; а кај последниот лоз што го изгребав, кога 18-ката од добитните броеви, се повтири во полето за гребење и тоа токму над добивка стан 2.914.181 денар, си реков, не е можно. Мислев дека се работи за некоја грешка.“ Пресреќната Мирјана ни ги раскажа возбудливите моменти. Потоа, му се јавила на Гоце и во телефонски разговор, му ја соопштила убавата вест. Поверувале откако заедно стигнале во најблиското продажно место на Државна лотарија каде што им ја потврдиле добивката. 

Со среќата никогаш не се знае, таа не ги избира само упорните, туку ги охрабрува и оние што не веруваат во неа, треба само да ù се даде шанса.  

Најавуваме повторна средба со среќното семејство Секуловски, по завршување на процедурата околу цалосната документација за предавање на станот, кога ќе е сè подготвено за врачување на клучевите. 

Инстант лозот „Доме, сладок доме“ е првиот инстант лоз на Државна лотарија со премија – стан, не еден туку 5, а покрај нив нуди и 495 000 парични добивки меѓу кои и 15 добивки во вредност од 100 000 денари и 30 добивки од по 50 000 денари.  

За само 100 денари имате можност и вие да станете сопственик на еден од 5-те стана што се наоѓаат во една од најубавите згради во општина Аеродром,. 

Стан за само 100 денари – да, и тоа е можно со Државна лотарија.