Оклопните возила на РОСУ се упатија кон српските општини. Зоврива ли во Косово? (Фото+Видео)

Конвојот оклопни возила на РОСУ во моментов се движи од Приштина кон северот на Косово и Метохија.

По правило, оклопните возила на РОСУ прво се собираат во базата Белведере, од каде тргна и оваа колона.

Google search engine

Вакви возила, со членови на РОСУ вооружени до заби, секогаш прво се стационирани во Јужна Митровица пред упадот во северно Косово и Метохија.