Oфицијално најбогатиот човек на светот, мисли дека Путин е значително побогат од него!

Илон Маск е најбогатиот човек во историјата, но тој мисли дека Путин би можеби е побогат.

Извршниот директор на Тесла ја врати титулата најбогат човек на светот кон крајот на 2021 година, кога го помина Џеф Безос од Амазон.

Google search engine

„Како се чувствувате кога сте со нето богатство од приближно 260 милијарди долари – како најбогат човек на земјата?” го запраша Матијас Допфнер, извршниот директор на матичната компанија на Бизнис Инсајдер, Аксел Спрингер, за време на неодамнешното интервју.

„Мислам дека Путин е значително побогат од мене“, одговори Маск.

Огромното богатство на рускиот претседател Владимир Путин останува мистерија со тоа што никој не знае точно колку има, ниту каде е сокриено. Путин е поврзан со палатата на Црното Море вредна 1,4 милијарди долари и стан во Монако вреден 4 милиони долари.

Некои шпекулираа дека рускиот претседател можеби е најбогатиот човек на светот, а финансиерот Бил Браудер во 2017 година сведочеше дека верува дека Путин „собрал 200 милијарди долари незаконски стекнати добивки“.

По инвазијата на Путин врз Украина, САД и западните земји воведоа санкции насочени кон Русија, главните сојузници на Путин и самиот руски претседател.

Во дискусијата на Маск со Допфнер за инвазијата на Путин, извршниот директор на Тесла рече дека е императив Путин да биде запрен.

„Мислам дека американската влада направи повеќе отколку што луѓето може да сфатат. Но, тоа едноставно не беше многу јавно. Но, важно е да се направи нешто сериозно. Не можеме да дозволиме Путин да ја преземе Украина. Тоа е лудо“, рече Маск.