„ОД ПРВИОТ ХОНОРАР МОЖЕВ ДА КУПУВАМ СЕНДВИЧ, КАФЕ И МАСТИКА“ Теа Таировиќ на почетокот пеела за ситно, а колку сега заработува по настап!?

Теа Таировиќ е една од пејачките кои денес најмногу заработуваат, а откри дека од првиот хонорар можела да купи само неколку ситници.

– Првата заработка ми беше доволна за да купам сендвич, кафе и гуми за џвакање – рекла пејачката, а потоа се осврнала на изјавата на нејзината колешка Галена со која настапила на Ташмајдан, која наводно рекла дека „луѓето во Србија се шовинисти. “.

Google search engine

– Што и да кажам ќе биде погрешно, но познавајќи ја, верувам дека жената воопшто не е во тој стил. Тоа можеби звучеше малку непристојно, но сигурен сум дека беше извадено од контекст.

Теа Таировиќ сега заработува 15.000 евра по настап.

Tea Tairović