Од недела почнува летното сметање на времето

Летното сметање на времето почнува од недела, информираат од владината служба.

Од таму додаваат дека Владата на денешната седница ја донела одлуката за утврдување на летното сметање на времето, кое во 2021 година почнува на 28 март во 2 часот.

Google search engine