Од денеска повисоки цени на горивата

Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се зголемија за 0,50 ден/лит, додека малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголеми за 1,00 ден/лит.

Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) се зголеми за 1,50 ден/лит.

Google search engine

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се зголеми за 0,065 ден/кг и сега изнесува 42,262 ден/кг.

Од 21.2.2023 година од 00:01 часот максималните цени на нафтените деривати изнесуваат:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 82,00 (денари/литар)

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 84,50 (денари/литар)

Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 77,00 (денари/литар)

Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 76,50 (денари/литар)

Мазут М-1 НС 42,262 (денари/килограм)