Нови сателитски снимки од руското уништување на Украина

Нови сателитски снимки објавени од Maxar Technology го покажуваат пустошот предизвикан од руските напади северно од Киев.

На фотографијата подолу се прикажани уништени воени возила во станбена зона и уништени домови на улицата Вокзална во Буча, западно од Киев. Создаден е на 28 февруари.

Google search engine

Фотографијата подолу покажува уништена фабрика во западните предградија на Чернихив, направена на 28 февруари

На фотографијата подолу се прикажани возила во кои украински бегалци чекаат на граничниот премин Вишне Немецке со Словачка. Досега повеќе од милион луѓе ја напуштиле Украина.