НОВИ ДЕТАЛИ ОД ИСТРАГА: Роднина на Марко Месар работел за Кавачкиот клан, откриено е кој му бил цел во Белград?!

Полициските оперативни информации говорат дека уапсениот Немања Миљковиќ, кој го сменил презимето во Каурин, планирал да убие човек кој и претходно бил мета.

Немања Миљковиќ (37) од Бања Лука, кој беше уапсен на 17 јуни во Белград врз основа на потерница од Интерпол Подгорица поради сомнение дека учествувал во убиството на работникот за безбедност Љубиша Мрдак во Никшиќ на 20 октомври 2021 година, кој е близок до Кавачкиот криминален клан..

Google search engine

Како што открива извор од истрагата, постои сомневање дека подготвувал ликвидација на лице блиско до Шкалјарскиот клан во Белград.

– Оперативните информации говорат дека Миљковиќ, кој го сменил презимето во Каурин, наводно е во роднинска врска со Марко Миљковиќ, познат како Марко Месар, кој е во притвор под сомнение дека организирал криминална група со Вељко Беливук, кој е осомничен за сурови ликвидации. Посочуваат дека за сметка на Кавачкиот клан требало да убие човек кој претходно бил мета на платеници – вели извор од истрагата.

Veljko Belivuk, Marko Miljković

Да потсетиме Миљковиќ, чие презиме сега е Каурин, беше уапсен во Земун на 17 јуни. Црногорското правосудство го товари за учество во грабежот на поштата во Никшиќ во октомври минатата година, при што беа одземени 423.000 евра, а Љубиша Мрдак, вработен во безбедносната компанија која го следеше транспортот на пари, беше убиен во поштата. канцелариски паркинг.

-Пред неколку месеци во Белград беше уапсен уште еден соучесник на Миљковиќ во убиството во Никшиќ, Срѓан Свјетлановиќ, за кој има и оперативни информации дека е близок со кавачкиот криминален клан – додава соговорникот на Курир и додава дека е интересно. пронајден.

Ljubiša Mrdak, Nikšić

Според одредени извори, Миљковиќ досега не е обвинет за подготовка за убиство на човек близок до кланот Шкалјар, а му е одреден екстрадиционен притвор и чека екстрадиција во Црна Гора.

Мафијашки план

– Има одредени индиции дека имал намера да изврши мафијашка ликвидација во Белград. Но, тој не успеал да го реализира планот затоа што бил уапсен, а најверојатно ќе биде доставен до соседната земја – известуваат од упатени извори..

Според нив, се верува дека за злосторството во Белград бил ангажиран од еден од водачите на Кавачкиот клан, а тоа требало да го направи за пари.

-Нема сомнеж дека некој морал да го финансира неговото криење во Белград – заклучува соговорникот од истрагата.