Нова група на телеграм: Перверзии на Балканот – Фотографии на девојки од целиот регион

Откриена е нова група на апликацијата Телеграм, во која луѓето од Балканот испраќаат интимни фотографии на девојки од Србија и целиот регион.

Досега во групата се дистрибуирани повеќе од 11.000 фотографии и снимки на млади девојки, пренесуваат медиумите.

Google search engine

Групата Перверзии на Балканот брои 26.590 членови кои секој ден си испраќаат порнографски содржини. Кадрите и фотографиите се различни, има и такви преземени од порно страници, но има и приватни интимни фотографии од девојки и жени. Наводно, оваа група е основана од помладо женско лице регистрирано како Кристина, а меѓу администраторите има и женски членови.

Фотографиите и селфињата се преземени од профилите на Фејсбук и Инстаграм на девојки кои не се членови на оваа група ги споделуваат и машките и женските членови. На некои од нив се гледаа имиња на тие лица.

Меѓу нив била и В.М. од Нови Сад, чија фотографија била објавена во оваа група на Телеграм без нејзино знаење.

Телеграм групата наречена Перверзии на Балканот објавуви моја фотографија на инстаграм и е објавена таму без мое знаење, вели таа.

Поради групата Перверзии на Балканот, оваа девојка одеднаш била малтретирана од мажи на Инстаграм.

Одеднаш, дваесетина момци ме следеа и почнаа да ми пишуваат. Тоа траеше сè додека не дознав што се случува. Ги блокирав, и откако ја контактирав таа група, мојата слика наскоро беше отстранета. После тоа, не бев вознемирувана.

Обвинителството за високотехнолошки криминал накратко коментираше дека тие добиле извештај за оваа група преку е-пошта во вторникот и дека ќе го проследат до полицијата

На апликацијата Телеграм, можете да најдете голем број групи во кои се објавуваат фотографии и записи со експлицитна содржина без знаење и согласност на девојките за снимките.