НИКОГАШ НЕ СПИЕЛА СО МАЖОТ А ИМААТ ЧЕТИРИ ДЕЦА! Жената со својата изјава го шокираше светот, а нивната врска е жешка и по 10 години брак

Дел од браковите и партнерските заедници се оптоварени со проблеми познати на сите – финансиски потешкотии на сопружниците, насилство кон партнерот (физичко, психолошко, емоционално, економско…), пороци – неверство на едниот или двајцата партнери, алкохолизам, зависност од дрога, коцкање…

Од друга страна, различните култури, религии и обичаи диктираат различни форми на однесување, особено кога станува збор за љубовта и интимните односи, бракот и семејството. Еден пример за такви прописи е јудаизмот, кој има строги правила и должности кои мора да се почитуваат во бракот.

Google search engine
@miriamezagui Lighting the menorah on the second night of Chanukah when something unexpected happened… 💨 #chanukah #hanukkah #menorah #fart #kidsoftiktok ♬ original sound – Miriam Ezagui

Строгите правила на јудаизмот

Јудаизмот ги препознава интимните врски само ако се дел од брачна врска, а врските се строго забранети пред брак. Исто така, еврејската традиција зборува за сексуални односи само во брак, и тоа само со цел за размножување, без страст и водење љубов за задоволство. Православните еврејски семејства имаат во просек од 5 до 10 деца.

Имајќи го тоа на ум, не треба да ве изненади случајот на еврејска двојка која не поминала една ноќ заедно во кревет во една деценија брак. Миријам Азагви (36) и Арон Азагви се во брак и имаат четири ќерки на возраст меѓу девет месеци и девет години. Патем, тие се православни Евреи и строго се придржуваат до сите правила пропишани од религијата.

@miriamezagui Chanukah recap! It was an amazing 8 days of the festivals of lights. #chanukah #hanukkah #jewishtiktok #recap #family ♬ original sound – Miriam Ezagui

Некои од правилата ќе ве изненадат. На пример, кога жената има менструален циклус, нејзиниот сопруг не треба да спие во ист кревет со неа. Но, изгледа отишле чекор понатаму и го примениле ова правило за секој ден, односно ноќ. Како што тврдат, Миријам и Арон никогаш не спиеле во ист кревет од почетокот на нивниот брак.

Иако верата не им забранува да спијат заедно, тие меѓусебно се договориле дека тоа нема да се случи само поради една причина – веруваат дека тоа ја прави нивната љубов уште посилна.

– Семејствата како нашето кои практикуваат религија ја нарекуваат неделата кога жената има менструација Нида. Тогаш мажот не смее да спие во ист кревет со сопругата. Јас и Арон се договоривме на почетокот на нашиот брак да го практикуваме ова цело време. Тој има своја спална соба, а јас мојата. Ни ја зацврсти љубовта затоа што кога не можеш да ја „израмниш“ расправијата со секс, тогаш си приморан да зборуваш повеќе, што ја продлабочува врската помеѓу маж и жена – рече таа и додаде дека овој нивни став дополнително го зачинил. нивната интимна врска.

Таа откри и дека поради ваквиот начин на живот нивната врска е пожестока.

– Кога не сте секогаш до сопругот, интимната врска е многу повозбудлива, а допирите многу поинтензивни. Морам да нагласам дека нашата вера не ни забранува да имаме интимни односи само кога сакаме деца, но сексот е дозволен и за лично задоволство – нагласи таа, а пренесуваат странските медиуми.