НЕВЕРОЈАТНА БОРБА ВО БАХМУТ одблиску! Руските војници ги гранатираат рововите со Украинците, но тие се многу блиску и на нишан (ВИДЕО)

Новите снимки од украинскиот фронт покажуваат интензивни борби меѓу руските сили и затрупаните Украинци на „последниот пат од Бахмут“.

На видеото се гледа како украинскиот волонтерски кор „Волците на Да Винчи“ ги потиснува руските сили кои се обидуваат да ја нападнат утврдената позиција, пишува Дејли мејл.

Google search engine

Видеото, долго 11 минути, започнува со отсекување на украинските сили од дел од територијата. Околу бункерот беа уништени дрвја. Во далечината издува чад. Силите, за кои се вели дека се меѓу најдобро обучените и опремени волонтерски корпус, влегуваат во бункер ископан во земјата и разговараат со сојузничките војници. Војникот вели: „Да брат, така е во војна“.

Bahmut, rov, ukrajinski vojnici

Следува краток одмор за војниците во ровот, додека еден, подоцна наречен „Леха“, зема лопата и ја копа земјата. Одеднаш во близина експлодира граната и Лека ѝ паѓа на стомакот.

Останатите војници се приближуваат и ја проверуваат Лека. Тие стануваат и излегуваат од покривот додека експлозиви летаат над нив. Војник со камера се движи околу ровот, зад ридот за покривање. Тој од височина застрела неколку руски војници во наведната положба кои се обидуваат да побегнат.