Нептун, Сетек и Техномаркет: Како сработеа најголемите трговци на техничка роба во 2022 година

Како што технолошкиот пејзаж продолжува да се развива, технолошките продавачи играат витална улога во обезбедувањето на потрошувачите со најновите гаџети и електроника. Во Северна Македонија, три истакнати играчи, Нептун, Техномаркет и Сетек, постојано доминираат на пазарот, задоволувајќи ги различните потреби на технолошките ентузијасти. Денар направи анализа како овие врвни продавачи поминаа во нивните деловни потфати во текот на 2022 година.

Нептун, водечки продавач на технолошка роба во Северна Македонија, доживеа извонреден успех во текот на 2022 година. Компанијата се фокусираше на подобрување на искуството на клиентите и проширување на своето портфолио на производи, зацврстувајќи ја својата позиција како дестинација за технолошки ентузијасти. Нептун капитализираше од зголемената побарувачка за бела техника, најсовремени паметни телефони, лаптопи и конзоли за игри, користејќи стратешки партнерства со реномирани брендови. Тие постојано нудат конкурентни цени, атрактивни попусти и специјални промоции, обезбедувајќи нивните клиенти да ја добијат најдобрата вредност за нивните пари. Посветеноста на Нептун за задоволство на клиентите, во комбинација со нивното силно присуство на интернет, придонесе за значително зголемување на продажбата и лојална база на клиенти.

Google search engine

Во 2022 година Нептун оствари речиси 66 милиони евра вкупни приходи и нето добивка од 1.2 милиони евра.

Сетек, кој е втор по приходи истакнат технолошки продавач познат по својот широк избор на производи и конкурентни цени, исто така имаше успешна година во 2022 година. Компанијата продолжи да ја зајакнува својата позиција со диверзификација на своите понуди и обезбедување сеопфатни решенија за бизнисите и за индивидуалните клиенти. Сетек се фокусираше на воспоставување силни партнерства со реномирани технолошки брендови и постојано ажурирање на својот инвентар за да ги одрази најновите трендови во индустријата. Нивната посветеност на достапност, во комбинација со ефикасна услуга за клиенти, им помогна да привлечат значителна база на клиенти. Добро дизајнираните физички продавници на Сетек и онлајн платформата што е погодна за корисниците придонесоа за нивниот континуиран успех како доверлив технолошки продавач на мало.

Во 2022 година Сетек оствари речиси 52.3 милиони евра вкупни приходи и нето добивка од 1.5 милиони евра.

Техномаркет, кој е уште еден истакнат продавач на техника во Северна Македонија, исто така имаше успешна година во 2022 година. Компанијата усвои секанален пристап, беспрекорно интегрирајќи ги своите онлајн и физички продавници за да обезбеди рационализирано искуство за купување. Техномаркет се фокусираше на нудење разновидна палета на производи, вклучувајќи телевизори, домашни апарати и аудио системи, за да се грижи за широк спектар на преференции на потрошувачите. Нивниот добро обучен персонал обезбеди стручни совети и одлична услуга за клиентите, осигурувајќи дека купувачите се чувствуваат сигурни во нивните купувања. Посветеноста на Техномаркет за иновации, заедно со нивните стратешки маркетинг кампањи, доведоа до зголемена видливост на брендот и повисоки продажни бројки во 2022 година.

Во 2022 година Техномаркет оствари речиси 18.3 милиони евра вкупни приходи и нето добивка од 208 илјади евра.

Во 2022 година, Нептун, Техномаркет и Сетек ја покажаа својата моќ како врвни трговци на техничка роба во Северна Македонија. Овие компании ги искористија своите силни страни, вклучувајќи широк асортиман на производи, конкурентни цени, силно присуство на интернет и исклучителна услуга за клиентите, за да им обезбедат беспрекорно искуство за купување на своите клиенти. Преку стратешки иницијативи и партнерства, тие успешно се движеа низ технолошкиот пејзаж кој постојано се развива, зацврстувајќи ги своите позиции на пазарот. Како што технолошкиот сектор продолжува да се развива, од овие три трговци на мало се очекува да го задржат своето влијание и да ги задоволат растечките барања на потрошувачите кои се запознаени со технологијата.