НЕ ЗНАЕ ШТО ДА ПРАВИ СО ПАРИТЕ, НЕГОВИОТ КАНАЛ ВО ТОП 100 ВО СВЕТОТ! Омчо од Бихаќ заработува од 20.000 до 30.000 евра дневно од YouTube!

Омер Надаревиќ од Бихаќ, попознат како Омчо, е на прво место на Балканот по број на следбеници и прегледи на YouTube. Според последните податоци, Омчо има два милиони и 92.000 следбеници на истоимениот канал на Јутјуб и со тоа го престигна Богдан Илиќ, попознат како Бака Прасе.

Omer Nadarević Omčo

Google search engine

Но, она што многумина од регионот не го знаат е фактот дека Омчо и неговиот тим се свртеа и кон странскиот пазар и со тоа го лансираа каналот Фат ТВ, кој има дури шест милиони и 59.000 претплатници.

Според платформата Socialblade, како и она што може да се види на „странскиот канал“ на Омча, Омчо имал речиси четири милијарди прегледи во последните 30 дена – што го става во првите 100 најгледани канали на YouTube во светот, а во контекстот на Јутјуберите во првите пет! Така зад Омча стои и познатиот Pew Die Pie кој во последниот месец забележа речиси двојно повеќе прегледи.

Omer Nadarević Omčo

Според податоците од гореспоменатата платформа Socialblade, која вклучува широк спектар на факти кои можат да влијаат на заработката на YouTube, Омчо заработува помеѓу 96.500 и 1.500.000 американски долари месечно на неговиот втор канал Fat TV.

Дека успехот на Омчо не може да се оспори еднаш потврди и Бака Прасе, кој во својот лајфстрим пресмета дека Омчо речиси сигурно заработува меѓу 20.000 и 30.000 евра дневно, што е точно, ако ги земеме предвид и податоците на Socialblad за каналите Омчо и Фат.ТВ.

Omer Nadarević Omčo

Заедно со каналот на Омка, на листата на 100 најгледани во светот се и профилите на Дизни, Ен-Би-Си и други медиумски компании, како и планетарните ѕвезди, кои се зад него на оваа листа, како Џастин Бибер, Дуа Липа и други. .