Научниците открија планети подобри од Земјата (ВИДЕО)

Неодамна, група истражувачи пронајдоа не само една, туку дваесет и четири планети на кои може да се наоѓа цивилизација како нашата. Всушност, тие дури рекоа дека овие планети се подобри од Земјата.

Истражувањето го направи тим од Државниот универзитет во Вашингтон. Тие лоцираа 24 планети надвор од нашиот Сончев систем кои не само што се слични на Земјата, туку всушност на некој начин подобри од Земјата. Истражувачите не бараа само живот, туку планети кои би можеле да бидат добар дом за нив.

Google search engine

Списокот на планети вклучува некои кои се поголеми од нашата, потопли или дури и повлажни. Друг начин да се најдат на листата е да биде планета која орбитира околу ѕвезда која има подолг животен век од нашето Сонце.

За да ја направат оваа листа, истражувачите создадоа низа карактеристики кои се обидоа да ја сметаат планетата „супер погодна за живот“. Супер населлива планета е онаа која би можела да поттикне цивилизација како нашата, а можеби дури и да заврши подобра работа од Земјата.

ПретходнаСудбината на евтината струја не зависи од политичарите, туку од регулаторот!
СледнаСе знае кога ќе биде ископан последниот биткоин !?