Најпознатиот српски моден креатор киднапирал 19 годишно момче и му се заканувал со убиство

Модниот креатор Дарко Костиќ е уапсен бидејќи држел млад човек заробен во својата куќа и му се заканил дека ќе го убие.

На 20.04.2022 година во 02.43 часот пријавено е дека во станот на модниот креатор Д.К на улица „Добрачина“ се наоѓа 19-годишниот Ш.Х., кој на јавувачот Н.Н., му испратил порака дека е заклучен во шпајз и дека Д.К. му се заканил дека ќе го убие. На раскрсницата од улиците Лаза Пачуа и Васина, патролата го затекнала Ш.Х.(2002) кој и пришол на патролата и изјавил дека бил во станот на Д.К., каде по кратка забава Д.К станал агресивен и потоа Ш.Х го фрлил во оставата, па му се заканил дека ќе го убие“, се вели во полициското соопштение.

Google search engine

Третиот основен суд во јуни минатата година го осуди Костиќ на една година домашен притвор за сексуално вознемирување малолетник. Сепак, пресудата не е правосилна, пренесува nova.rs.

<p>Kostić je, takođe, zbog jednog incidenta u Beogradu priveden zajedno sa B.Z. (25) iz Podgorice</p>