Најнови детали за драмата во Берлин! Целото семејство е убиено додека биле во карантин?

Во семејна куќа јужно од Берлин е се пронајдени мртвите тела на цело семејство

Локалната полиција наведува дека лицата биле пронајдени во куќата, а се работи за загинатите родители и три девојчиња.

Google search engine

Мајката и таткото имале 40, а девојчињата четири, осум и 10 години.

Според државниот обвинител, тие имале убодни рани и рани нанесени од огнено оружје по телото.

Преживеа малото куче. Соседите повикале полиција бидејќи на нивната улица станало многу тивко , кучето не го прошетале, а девојките не си играле надвор како и обично.

Се уште не се знае дали е оставено проштално писмо.

Членовите на семејството, наводно, се мртви со денови, а еден од соседите рекол дека мислел дека неодамна го слушнал пукањето.

Двајцата родители биле учители, а се наведува дека семејството било во карантин поради инфекција со коронавирус.