Најголемиот шармер на поранешна Југославија кој „кршел“ женските срца – денес изгледа вака

Владо Калембер важел за еден од најголемите шармери на југословенската музичка сцена.

Тој ги освојувал срцата на жените ширум Југославија. Сите ги пееле хитовите на Сребрени крила, бендот кој што буквално „преку ноќ“ станал сензација. Било доволно да се појават само во тогашната емисија „Неделно попладне“ и нивната лава потоа го достигнала својот врв.

Google search engine

Набрзо на адресата на Владо почнале да пристигнуваат писма во голем број, а постерите со неговиот лик биле насекаде во магазините, а плочите се издавале во неверојатни тиражи.

Ретко зборувал за своите девојки, а имал многу. Новинарите често го венчале и поврзувале за некои од популарните жени, а тој на тоа одговарал дека поголемиот дел од приказните „се без основа“.

„Не секоја жена со која што ќе испијам кафе е моја партнерка“, велел тој.

Сепак, се знае дека една година бил во врска со Локица Стефановиќ, шефицата тогаш популарна како „Локица“. И двајцата сфатиле дека е тешко да се одржува врска на далечина.

Иако веќе го прогласиле за „вечно невенчан“, Владо во 2006 година се венчал со три децении помладата Ана Рунцар. Имаат син Даријан кој веќе сега е тинејџер. Иако се развеле по осум години и денеска тие тврдат дека се најдобри пријатели.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vlado Kalember (@vladokalember)