На сопругата која починала ѝ засадил 6.000 стебла – 17 години подоцна таму се појавило нешто неверојатно…

Џенет и Винстон Хаус имале љубов за која што многумина сонуваат, а ова е нивната приказна.

Се заљубиле на прв поглед, а со секој нареден ден се сакале сè повеќе и повеќе. Се венчале во 1962 година, па се преселиле на имот во Англија.

Google search engine

Набрзо откако се преселиле таму добиле син. Нивната љубов сè повеќе растела, а нивниот син бил здрав и имале совршен живот.

По повеќе од 30 години брак, Џенет одненадеш го напуштила овој свет. Сродната душа на Винстон починала од срцев удар на само 50-годишна возраст. Тој бил скршен, а нивнит син не знаел како да го продолжи животот без мајка си.

По неколку месеци од семејната загуба, Винстон добил идеја. Одлучил да направи место кое што тој и неговиот син ќе можат да го посетуваат кога ќе им биде тешко.

Почнал да засадува дрвја, па засадил 6.000 стебла. По 17 години, на полјаната меѓу дрвјата кои што израснале се појавило големо срце.

Седумнаесет години никој не можел да ги види резултатите од нивниот труд, а кога дрвјата пораснале, на полјаната се појавило големо срце…