НА БЕЛИВУК МУ СЕ СЛОШИ ПО ЗБОРОВИТЕ НА МАРКО МИЉКОВИЌ: Веља побара веднаш да го вратат во ќелијата! (ВИДЕО)

Пред Специјалниот суд во Белград денеска е закажано судењето на Вељко Беливук, Марко Миљковиќ и членовите на нивната криминална група под обвинение дека во 2020 година брутално ги убиле Александар Глигоријевиќ, Горан Величковиќ, Лазар Вукичевиќ, Здравко Радојевиќ и Милан Љепоја.

Веднаш по влегувањето во судницата, Марко Миљковиќ зад говорницата рече дека неговите преговори со адвокатот Миленко Цвијовиќ се во тек, по што судијата рече дека ќе ја раздвои постапката во врска со Миљковиќ.

Google search engine

Судијата донесе одлука постапката против Марко Миљковиќ да се оддели од постапката од другите членови на кланот. Имено, бранителот доделен на Миљковиќ по службена должност немал време да се запознае со случајот, поради што не добил ниту решение. Во меѓувреме, судијката соопшти дека е добиено решение од избраниот адвокат на Миљковиќ, Миленко Цвијовиќ, рочиштето да се одложи за најмалку 60 дена, за одбраната да има време да се подготви.

Откако го слушнал ова, Беливук побарал да го вратат во ќелијата, велејќи дека не е добро. Судијата даде пауза, која е во тек.

Пред Специјалниот суд во Белград, каде што е закажано рочиште за Вељко Беливук, Марко Миљковиќ и нивната криминална организација, штотуку поминаа неколку автомобили кои влегоа во дворот на судот. Засега пред зградата дежураат неколку припадници на Жандармеријата.

Specijalni Sud, Žandarmerija, Veljko Belivuk