МУ КАЖАВ НА ВУЛИН ШТО СЕ ТРЕСЕШ, А НЕ САКАВ НИТУ ДА НОСАМ ПАНЦИР! Вучиќ за неговиот атентат

Реков дека никогаш нема да носам панцир во мојата земја, да се кријам од мојот народ, не ми паѓа на памет, и додека сум жив ќе одам меѓу мојот народ.

– Реков дека никогаш нема да носам панцир во мојата земја, а криејќи се од мојот народ, тоа не ми паѓа на памет! Се додека сум жив ќе одам меѓу мојот народ, нема да се кријам… Каква е таа држава кога мафијата може да го убие шефот на државата… – рече претседателот Александар Вучиќ, одговарајќи на прашања по доделувањето одликувања на српските херои од КиМ Ненад Ѓуриќ и Александар Филиповиќ.

Google search engine

Имено, претседателот зборуваше за тоа дека сведокот соработник Срѓан Лалиќ признал дека криминалната група на Вељко Беливук планирала да го убијат, а некои луѓе се смееле на тоа, па праша дали сега некој ќе се извини за тоа…

-Дали некој ќе се извини? И дали некој се извини за тригодишните лаги за Јованица? Никој од вас не го доживеа, моето семејство го доживеа и кога се докажа дека се е ноторна лага, немаше ни извинување. Мислиш дека некој ќе се извини кога кажа дека сме привеле некого во Ритопек, а јас мислам дека не бев единствениот таму. Сега имаме нови информации, сега имаме потврди и знаеме кој сите учествувал во тие стории. И во првиот обид и во последователните обиди. Потоа се свртев кон луѓето на отворањето на споменикот на Стефан Немања, таму беше министерот за внатрешни работи Вулин, и му реков: Што ти е, зошто се тресеш од страв. Се разбира, тоа беше шега, тој не се потресе, тој е сериозен човек.

Претседателот потсети дека сето тоа се случило на отворањето на споменикот затоа што „беше идеална можност“ бидејќи на средината имаше голем, отворен простор, поради што МУП постави снајпери наоколу.

Се додека живеам, нема да носам панцир во мојата земја

Видовте дека мирно поминав, мирно одржав говор и се вратив. Не носев ни панцир затоа што реков дека никогаш нема да носам панцир во мојата земја. Се додека сум жив ќе одам кај мојот народ, но нема да носам панцир…

Ја отсековме главата на мафијата

Како што кажав, ја победуваме мафијата, и ја отсекуваме главата, но се уште има нервозни шушкања, но тоа ќе го решиме во наредниот период – заклучи претседателот.