МАКЕДОНСКИТЕ СПАСИТЕЛИ ГО ИЗВЛЕКАА ПЕТГОДИШНИОТ СУЛЕЈМАН ОД урнатините: Вака помина спасувачката акција! ВИДЕО

Министерката за одбрана Славјанка Петровска, на својот Фејсбук профил ја објави веста дека припадниците на македонската армија кои се наоѓаат во Турција, која во понеделникот беше погодена од силен земјотрес, извлекле петгодишно момче од урнатини за време на спасувачка операција.

Таа изјавила дека оваа успешна спасувачка акција во која петгодишното момче било пронајдено живо, била спроведена во градот Кахраманмарас, кој го погоди катастрофален земјотрес.

Google search engine