Мачка со два пара уши стана ѕвезда на Инстаграм (Видео)

Се верува дека овој необичен феномен е резултат на рецесивна мутација во гените на нејзините родители.

Повеќето црни мачки обично наидуваат на бројни предрасуди за време на вдомувањето, па најчесто долго го чекаат својот дом полн со љубов.

Google search engine

Но, не и Мидас, бидејќи кога сопственичката Кемра ја земала во раце, веднаш се спријателиле и Кемра ѝ пружила дом засекогаш.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Midas (@midas_x24)

„Дополнителниот пар уши на Мидас немаат влијание на нејзиното однесување. Мидас се однесува како нормално развиено маче. И слухот ѝ е сосема нормален“, рекла Кемра за странските медиуми.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Midas (@midas_x24)

Додала дека се надева дека интересот за Мидас ќе помогне да се промени перспективата за повеќе луѓе да размислуваат за посвојување животни.

Има многу мачки и други животни во сите форми и големини кои исто така го бараат својот вечен дом полн со љубов.