Криптовалути кои треба да ги пратите во 2021 година

Зголемувањето на вредноста на Биткоинот доминираше на пазарот на криптовалути во 2020 година, но во 2021 година може да дојде до развој на помалку познатите дигитални валути.

Ripple

Google search engine

Ripple е криптовалута поврзана со XRP, блокчејн кој се рекламира како платформа за плаќање која овозможува побрза и децентрализирана размена на валути и дознаки во споредба со редовните банкарски трансфери.

Иако Ripple не може да се рудари како Биткоинот, некои сметаат дека е остварлива алтернатива на системот за девизни плаќања, особено за мали трансакции. Ripple, исто така, забележа нагло зголемување на вредноста во текот на минатиот месец, искачувајќи се за околу 107 проценти од крајот на ноември на 0,60 долари.

Litecoin

Иако Litecoin го изгуби сјајот по неговото појавување на почетокот на 2010 како прв алтскоин, сепак ги привлече корисниците кон својата платформа како побрз начин за вршење трансакции во споредба со долготрајната природа на Биткоин блокчејнот. Litecoin нуди и поевтина влезна точка за нови крипто инвеститори отколку поскапиот Биткоин, бидејќи и покрај зголемувањето за 167 проценти оваа година, и понатаму се тргува со околу 108 американски долари, помалку од една десетина од сегашната цена на Биткоинот.

Cosmos

Бидејќи блокчејн технологијата продолжува да ја шири својата популарност, се повеќе се појавуваат проекти како би го искористиле системот, од кои едниот е Cosmos. Сепак, за разлика од другите алткоини на пазарот, Cosmos има за цел да реши некои прашања во врска со приспособливоста на различните блокчејн платформи и нивната способност за интеракција. Иако токенот во моментов е на поевтината страна од околу пет американски долари, Cosmos би можел да доживее бран на интерес на инвеститорите ако успее да ја постигне својата крајна цел – поврзување на блокчеин-синџирите, потенцијално отворање на нови методи за функционирање и интеракција на технологијата.

Bitcoin Cash

И покрај фактот дека името е тесно поврзано со оригиналната крипто валута, Bitcoin Cash не е во корелација со самиот Bitcoin. Bitcoin Cash не може да се користи за трансакции на оригиналниот Биткоин блокчејн и обратно. Bitcoin Cash нуди поевтина опција за Биткоини, со моментална вредност при тргување со дигитални валути, по цена од околу 324 долари.