Косовец се обидел тајно да внесе 300 парчиња филери за лице и усни во Македонија

На граничниот премин Деве Баир царинските службеници спречија обид за криумчарење на 300 парчиња филери „Револакс“, во вредност од 9.000 евра, извести Царинската управа.

– Лицето, инаку косовски државјанин со иницијали А.Г., се обидело да влезе во државата без да ја пријави стоката. На прашањето од царинскиот службеник дали има нешто да пријави истиот одговорил дека нема што да пријави освен личен багаж. При рутинската контрола извршена од страна на царинските службеници во патничкиот куфер и позади задните седишта беа откриени 300 парчиња филери за лице, во најголем дел за усни, чија вредност согласно фактурата која е пронајдена во возилото изнесува 9.000 евра, соопштува Царинската управа.

Google search engine

Стоката и возилото се привремено задржани, а против лицето е поднесена соодветна кривична пријава за криумчарење.