Комисијата за заразни болести предлага укинивање на ковид-сертификатите при излез од државата

Портпаролот на Комисијата за заразни болести д-р Злате Мехмедовиќ денеска соопшти дека Комисијата предложила нови мерки до министерот за здравство и Владата.

Една од нив е да се укине обврската за поседување на ковид-сертификат (вакцини или прележан ковид) при излез од Македонија.

Google search engine

И дополнително, како нова предлог-мерка , да се укине ослободувањето од работни обврски за трудниците.