Колку калории се кријат во вашиот омилен алкохолен пијалок?

Ако не сте знаеле, еве колку калории се наоѓаат во следниве пијалоци…

Пиво (шише) 153 калории

Google search engine

Црно вино (чаша) 125 калории

Бело вино (чаша) 121 калории

Шампањ (чаша) 84 калории

Џин, рум, виски, водка, текила (чаша) 97 калории

Мохито (чаша) 143 калории

Маргарита (чаша) 168 калории

Бренди, коњак (чаша) 98 калории